Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1.évad

2010.08.07

1. évad

1x01Az Átváltozás


Rikkinek hála a lányok a Mako-szigeten találják magukat, egy hely ahová soha senki sem megy. Mivel a motorcsónakuk lerobbant, nem tudnak visszamenni. Cleo beleesik egy barlangba, ahová a többi két lány is követi. Egy vulkán belsejében van és egy kicsi medence van benne. Beleugranak, mivel ez az egyetlen kiút, a telihold bevilágít, és buborékozni kezd a víz. Másnap reggel furcsa dolgot vesznek észre, sellők, különleges erőkkel.

 

1x02 A Medencés Buli

Miriem medencés bulit rendez Byron tiszteletére. Cleo fontolgatja, hogy elmenjen-e, most, hogy sellővé vált. Folyamatosan változtatja a véleményét, emiatt Lewissal is összeveszik. Végül Cleo azt hazudja, hogy meg van fázva, így nem mehet a vízbe. Ám Zane bedobja őt a medencébe és Lewis megtudja a lányok titkát. Úgy dönt segít nekik.

 

1x03 A Nagy Fogás

Cleo apjáról azt hiszik bűnöző, mert illegális helyen halászott. Cleo nagyon szomorú lesz, de rájön, nem ő a hibás, hanem Eddie, egy munkatársa. Félelmeit legyőzve követi őt, de fennakad a hálóban. Végül Emma és Rikki is odamegy, és segítenek neki. Don végül kirúgja Eddie-t és Cleo bocsánatot kér. Most már mindhárman szeretnek úszni.

 

1x04 A pizsi party

Cleo állást kap az állatkertben, ennek Emma nem nagyon örül, mivel attól fél, hogy Cleo vizes lesz, és sellővé változik. Emma visszatér a Mako-szigetre, és a holdfényes medencében talál egy medált. Úgy gondolja, hogy valami nagyon fontos dolog kapcsolódik a medálhoz. Emma nem akarja megrendezni a szokásos év végi pizsi partyt, de végül Cleo meggyőzi. De a bulira Zane és Miriem is elmegy. Zanet kidobják a buliról. Cleo a párnacsata közben vizes lesz, és azonnal a szekrénybe rohan, ahol egy hálózsákba bújik, de a többiek kiszedik Cleot a szekrényből. Mikor dobálni akarják, Cleo a varázserejével felrobbantja az üdítőket, és az egész Miriemre zúdul. Miriem ellopja Emma nyakláncát, de Rikki visszaszerzi. Emma Cleonak adja a medált, mivel szerinte nála nagyobb biztonságban lesz. Miss Chatham elmondja Cleonak, hogy a lánc eredetileg Graceié volt, aki elvesztette a nyakláncot 50 évvel ezelőtt.

 

1x05 A sellőnapló

Az állatkertben jelmezes szépségversenyt rendeznek. Ezen Miriem is el akar indulni. Ez Cleot felidegesíti, és ő is benevez a versenyre. Kim Cleo szobájában kutat, és megtalálja a titkos naplóját. Ebben mindnt leírt és lerajzolt, ami a sellőkkel kapcsolatos. Kim ráadásul rajtakapja Cleot, amikor átváltozott sellővé. Mindent elmond Eliotnak, de ő nem hisz neki. De amikor fürdik, jégdarabok esnek ki a zuhanyból, mivek Emma megfagyasztotta a vizet. Ezt elmondja Kimnek, és úgy döntenek, hogy leleplezik a lányokat. De Eliot kérdőre vonja Emmát, így a lányok és Lewis is tudomást szereznek a naplóról. Elhitetik a gyerekekkel, hogy Miriem is sellő. A versenyen lelocsolják a versenyzőket, de Cleo eltéríti a vízsugarakat az erejével. Kim széttépi Miriem uszonyát, de kiderül, hogy az csak egy jelmez. Végül Cleo azt hazudja Kimnek, hogy a napló csak egy mese, és a naplót a tengerbe dobja. Lewis a Mako-szigetre megy, akol Emma megmutatja, hol lettek sellők. Lewis mindent alaposan megvizsgál, de nem talál semmit.

 

1x06 Az első szerelem

Lewis bátyjának egy növényháza van, ahol pálmafákat termeszt. Emma, Rikki, és Eliot holmikat visznek neki, és Eliotnak megtetszik a hely. A tengerparton Eliot szörfözni tanul Byronnal, ezután Emma és Byron elmennek szemetet szedni, és Emma Rikkire bízza Eliotot. De Eliot a vízbe megy és elsodorja egy hullám. Rikki megmenti őt annak ellenére, hogy akárki megláthatja, hogy sellő. Eilot szerelmes lesz Rikkibe, és mindenféle ajándékot vesz neki. Rikkinek elege lesz belőle és elküldi. Másnap Eliot eltűnik, de Rikki megtalálja őt a növényházban. De beindul az automata locsolórendszer, így menekülniük kell. De nem tudnak kijutni az automata zár miatt. Végül Emma a varázserejével kiszabadítja őket.

 

1x07 Telihold

Emma szülinapi bulit szervez az apjának. Miss Chatham figyelmeztei Cleot, hogy ma este telihold lesz, és ne nézzenek bele a Holdba, és véletlenül se érjenek vízhez. Emma a bulin azonban belenéz a Holdba, és a Hold hatása alá kerül. Kigúnyolja a vendégeket, és csókolózik Byronnal. A tengerbe ugrik és a Mako-szigethez úszik. Mikor visszajön Lewis kiszedi a vízből, Rikki megszárítja, de hiába, nem tűnik el az uszonya. Emmát hol a fürdőszobába, hol a saját szobájába zárják, de egyik hely sem jön be. Emma teljesen tönkreteszi a bulit. Ezután Emmát a kávézóba viszik. Reggel, miután lement a Hold, Emma visszaváltozik, de semmire sem emlékszik. Végül kimagyarázza magát az apja előtt.

 

1x08 A tudomány ára

Dr. Demman, egy híres tudós a városba érkezik. Lewis jelentkezik az asszisztensi állásra, így bejut a laborjába. Cleo DNS-t vizsgálja, de Demman rajtakapja. Lewis a laborban hagyja a mintát, így Demman is megvizsgálja. Lewis visszaszerzi a mintát, de Demman elrak belőle egy kis darabot. A lányok már nem bíznak Lewisban, de a mintát nem tudják visszaszerezni. Demman ajánlatot tesz Lewisnak, hogy amikor elmegy, menjen vele. A lányok el akarnak búcsúzni tőle, de a hajó már element. Lewist mégis ott ralálják a kikötőben. Megtudják, hogy Lewis visszaszerezte a mintát, és Demman DNS-ről szóló kutatásait kitörölte.

 

1x09 Veszélyes vizeken

Cleo hala, Plútó meghalt. Rikki nem érez együtt Cleoval, de hogy ne higgyék érzéketlennek, vesz Neki egy új halat. De az új hal édesvizi, Cleo pedig csak óceáni halakat tart. Így Rikki a tengerben szerez Cleonak egy ritka fajú halat. Az új halat a kikötőben észreveszi egy férfi, és megbízza Rikkit, hogy szerezzen Neki még több halat sok pénzért cserébe. Rikki örül a pénznek, a lányokkal vásárolni is mennek. A kávézóban lévő akváriumban lát egy halat, amit ő szerzett a pasinak. Hamar rájön, hogy átverték. Rikki megkeresi őt, és jól beolvas a pasasnak. Majd a búvóhelyére is követi, ahol varázsereje segítségével jól elintézi őt. Közben Emma és Cleo is megérkeznek, és segítenek Rikkinek. Lewis kihívja a rendőröket, s végül a csalók börtönbe kerülnek.

 

1x10 A kamera nem hazudik

A kávézóban filmvetélkedőt rendeznek. A lányok Emma ötletével neveznek, és filmet forgatnak Emma anyjáról. Rikki azt mondja Lewisnak, hogy Emma ötletével sose nyernek, ezért Rikki külön benevez a versenyre, és a cápákról forgat filmet. Zane terve az, hogy megdönti apja rekordját, aki átkelt a Mako-szigetre évekkel ezelőtt, és ezt Lewissal veteti föl. De Zane szörfjét egy cápa felborítja, Lewis motorcsónakja pedig lerobban. Zanet már majdnem megtámadja a cápa, de Rikki varázsereje segítségével megmenti őt. A felvételeket Lewis átszerkeszti, és végül ő nyeri meg a versenyt.

 

1x11 Az úszóverseny

Úszóversenyt rendeznek. Byron megkéri Emmát, hogy segítsen megnyerni a versenyt. Emma ezt elvállalja, de csak úgy, hogy a medence mellől nézi őt. Az edzéseken közel kerülnek egymáshoz, Byron meg is csókolja Emmát. De a kedvesséd nem vezet eredményre, ezért Emma bekeményít. Zane kihívja Byront egy elődöntőre. Byron megy annak ellenére, hogy Emma kéri, hogy ne menjen. Emmával ezután jól összevesznek, s nem edzenek többet együtt. Byron végül megnyeri a versenyt, de Emma és Byron csak barátok maradnak.

 

1x12 A szirén éneke

A kávéházban karaoke versenyt rendeznek. Rikki benevezi Cleot, de Cleo csúnyán leég, mert nem tud énekelni. Miss Chatham figyelmeztei Cleot, hogy ne nézzenek a Holdba. Az estét Cleoéknál töltik, DVD-t néznek. De felkel a Hold, és Cleo meglátja a Hold tükörképét. A fürdőszobában vízhez is ér. A Hold hatása miatt Cleo szirénné változik. Minden fiút megbűvöl az énekével. Sőt, még egy csók is elcsattan Lewis és Cleo között. A lányok egész éjjel Cleora vigyáznak , de Cleo felkel, és énekel a rádióban. Másnap reggel a környék összes fiúja ott áll a házuk előtt, és Cleot követelik. Cleo úgy dönt, hogy koncertet ad a kávézóban. De a koncert közben lemegy a Hold, így Cleo elveszíti a hangját. Cleo elkeseredik, de a családja megvígasztalja.

 

1x13 A hajótörés

Miss Chatham egy hajón él a kikötőben, de ki akarják lakoltatni, mert nem fizeti a használati díjat. Emma felajánlja, hogy költözzön hozzájuk egy időre. Miss Chatham valamilyen kincséről beszél, s ez Zanet is érdekli. Miss Chatammal közlik, hogy ha nem fizet, akkor elviszik a hajóját. Miss Chatham az éj leple megszökik a hajójával, de neki megy Zane csónakjának. Zane utánamegy, de Miss Chatham elájul. Lewis és Emma korházba viszik, Zane pedig a hajón marad, és a kincset keresi. De Zane leveri a petróleumlámpát, s a hajó felrobban. A hajó süllyedni kezd, Zane csapdába kerül, mert beragadt az ajtó. Emma visszamegy. hogy megmentse. Zane elájul, de még látja, hogy valaki kinyitotta az ajtót, és látja Emma uszonyának a végét. Emma a Mako-szigertre viszi Zanet. A fiút nem hagyja nyugodni a különös lény, s úgy dönt, hogy megkeresi. Emma visszatér a hajóra, s megtalálja Miss Chatham kincsét: egy olyan medált, ami úgy néz ki mint Cleoé. A medálban van egy kép, amin Miss Chatham és barátnői vannak sellőként. Miss Chatham végül az idősek otthonába költözik.

 

1x14 Meglepetés

Közeleg Cleo szülinapja. Apja egy gyerekes meglepetés bulit szervez neki. Emma és Rikki is elmegy a buliba. Amikor Cleo betoppan, dühös lesz és elúszik. Zane ráveszi Lewist, hogy menjen vele keresni a szörnyet. Lewis eltereli Zanet a Mako-sziget környékéről, hogy ne találjon semmit. De Cleo pont oda megy, ahol Lewis és Zane vannak. Lewis elvonja Zane figyelmét, így Cleo megmenekül. Lewis meghívja Cleot egy másik buliba, a kávézóba. Itt jó a zene, és a barátai is ott vannak. Végül Cleo mindent tisztáz az apjával, aki rájön, hogy Cleo felnőtt.

 

1x15 Fagyos hangulatban

Emma a kávézóban kap munkát. Wilfrednek el kell mennie a hétvégén, és Emmára bízza a kávézót. Emma felveszi Rikkit, de összevesznek, mert Rikki udvariatlan a vendégekkel. Miriem betesz Emmának. Lekapcsolja hűtőház fűtését, és elbújik. Emma visszakapcsolja a hűtést, de mivel minden kiolvadt, a varázserejével mindent megfagyaszt, még Miriemet is. Másnap Lewis azt mondja, hogy Rikkinek kell felolvsztania. Ez megy egy darabig, de betoppannak a szállítók, Zane, és Wilfred is, de Miriem felébred, Emma pedig kimagyarázza magát.

 

1x16 Szerelmi bánat

Cleo az állatkertben beleejti a medálját a vízbe. Kiszedi, s közben együtt úszik Ronnyval, a delfinnel. Zane megkéri Cleot, hogy juttassa be az állatkert könyvtárába. Mivel Zane és Cleo sok időt tölt együtt, Cleo családja azt hiszi, hogy szerelmes Zanebe. Cleot bezárják, de a delfin beteg lesz, és Cleo megszökik otthonról, hogy segítsen. Kim azt hiszi, hogy titokban akarnak összeházasodni. Végül Cleo rájön, mi a baja a delfinnek, és a családjának is mindent megmagyaráz.

 

1x17 Karanténban

Zuhog az eső, így a lányok nem mehetnek ki az utcára, mert sellővé válnak. Betegnek tettetik magukat, de a doktornő karanténba zárja őket. Végül kisüt a Nap, de a Járványügyi Központ emberei kórházba akarják vinni őket. A lányok azt hazudják, hogy csak színlelték az egészet a biosz vizsga miatt. Eliot bárányhimlős lesz, és Kim is elkapja tőle a vírust.

 

1x18 Egy újabb telihold

Újabb telihold van, és a lányok együtt töltik az estét. Lewis akkor megy el, amikor már felkelt a Hold, így Rikki meglátja a Hold tükörképét. Rikki a Hold hatása alá kerül, és elveszíti az önuralmát. Hogy ne veszélyeztesse a lányokat, a Mako-szigetre megy, de az erejének köszönhetően mindent felgyújt, amihez hozzáér. Zane is a szigetre megy, és a tűzgyűrű közepén Rikki megcsókolja Zanet, de majdnem megöli a fiút. Másnap Lewis a kórházba viszi Zanet, a lányok pedig a barlangba viszik Rikkit. Lemegy a Hold, és Rikki újra normális lesz.

 

1x19 A látogató

Cleo folyton veszekedik Kimmel. Unokatestvérük, Angela a hozzájuk megy vendégségbe. Cleo elviszi őket az állatkertbe, de Angela eltűnik. Mikor Cleo hazaér, egy pelikánt talál a fürdőszobában. A lányok végül befogják a madarat, Cleo pedig az állatkertbe viszi. De az egyik gondozó észreveszi, Cleot pedig majdnem kirúgják. De kiderül, hogy a pelikán nem állatkerti, így Cleo megtarthatja az állását. Angelat a parton találják. Ő hozta a pelikánt, hogy elmehessen szörfözni. Végül Cleo kibékül Kimmel, de újra összevesznek.

 

1x20 A horgászverseny

Lewis nagyon készül a horgászversenyre. Cleo nagyon szeretné hogy nyerjen, így a horogra akaszt egy tonhalat. Lewist kizárják a versenyből. Cleo minden horgász horogjára tonhalat akaszt, így Lewist visszaveszik a versenybe, és ő is nyer. Közben Rikki egy tréningre megy a városba. A tréningen találkozik Zannel. Kimennek az erkélyre, de az ajtó bezárul, és kintragadnak. Jól elbeszélgetnek egymással. De betoppan Zane apja, aki leszidja Zanet, de Zane visszaszól, Rikki pedig egy ízes megjegyzéssel távozik. A liftben Zane megcsókolja Rikkit.

 

1x21 A hajfestés

Byron tesz egy megjegyzést Emmának, aki azt hiszi, hogy Byron túl megbízhatónak találja. Emma meg akar változni, és befesti a haját. A hajfestés közben átváltozik sellővé, mivel a hajfestéshez víz is kell. Emma új haja elég rosszra sikerül, de amikor visszaváltozik, a haja is újra szőke lesz. Zane utánanéz Miss Chatham múltjának, és kiderül, hogy az ötvenes években megmentett egy halászt, aki szintén látta a szörny uszonyát. Zane kérdőre vonja Miss Chathamat, de ő nem mond semmit, és Zane az elsüllyedt hajóhoz megy. A lányok megtudják, hogy van lent egy kép, amin Miss Chatham, és a barátnői vannak sellőként. Emma megszerzi a képet, de Zane látja őt sellőként, de a vörös haja miatt nem ismeri fel. Zane mindenkinek elmondja, hogy sellőt látott, de senki sem hisz neki. Rikki ajánlatot tesz Zanenek, hogy felejtse el a sellőt, és akkor randizhatnak. A fiú ezt elfogadja.

 

1x22 Mint partra vetett hal

A lányok megtudják, hogy Zane és Rikki járnak. Azt mondják Rikkinek, hogy választania kell, mert ha Zanenel randizik, akkor Zane közelebb kerül a titkukhoz, de Rikki faképnél hagyja őket. Emma családját, Zanet, Rikkit és egy vállalkozó családját Zane apja meghívja ebédelni. Az ebéden közli, hogy a Mako-szigetet be fogja építettni. Rikki jól beolvas neki, majd elmegy a Mako-szigetre. Azokra a szép pillanatokra gondol, amit a sellőként átélt. Majd visszamegy, és környezeti okokat felsorolva közli, hogy bármi áron megmenti a szigetet. Majd mindenki elmegy, és otthagyják Zane apját. A lányok végül kibékülnek, s egyezséget kötnek: nincs több titok.

 

1x23 A mélység titka

Rikki a városban lóg Zanenel. Egy ékszerboltban meglát egy ugyanolyan medált, amilyen Cleoé. Lefényképezi, és megmutatja a lányoknak. Miss Chatham elmondja, hogy a medál Juliaé volt, aki meghalt. Miss Chatham a barátnőiről is mesél nekik. 15 évesek voltak, amikor sellővé váltak, és sok kalandjuk is volt. De nagyon különböztek egymástól. Julia annak idején épp úgy járt, mint Rikki. Ő is szerelmes volt valakibe, de mindent bevallott neki. A fiú pedig lefotózta őt sellőként, de Miss Chatham a fényképezőgépet a tengerbe dobta. Zane beszél a medálról Miriemnek, aki megvesz, hogy bosszantsa Rikkit. Zane visszszerzi a medált, egy csókért cserébe Miriemtől. Rikki látja a csókot, összeveszik Zanenel, és Miriem bedobja a medált a vízbe. Emma lemegy érte, de Zane is utánamegy. Szerencsére Emma nem bukik le. Miss Chatham odadadja a medált Rikkinek, és a sajátját Emmának. Most már nekik kell vigyázni a titokra.

 

1x24 A szerelem varázsa

A lányok a kávézóban szervezik az osztálybulit, Lewis pedig egy szeren dolgozik, ami vízhatlanná teszi őket. Rikki Zanenel megy a buliba , de Lewis nem hívja meg Cleot, mert teljesen a szerre koncentrál. Végül Cleo Natetel megy a buliba. Emma Byronnal akar menni, de a fiú nem hívja meg. Lewis leteszteli a lányokon a szert. A szer működik. Lewis rájön, hogy aznap van a buli, elhívja Cleot, de megjön Nate Cleoért. A buli jól megy, ameddig a lányoknak kiütéseik nem lesznek a szertől. Elmennek a buliból a Mako-szigetre. Lewis utánukmegy, és bocsánatot kér. Emma, és Rikki visszamegy a kávézóban, ahol Byron és Zane vár rájuk. Lewis és Cleo összejönnek a barlangban.

 

1x25 A veszély visszatér

Lewis és Cleo a Mako-szigeten piknikeznek ,amikor feltűnik Dr. Demman hajója. Demman azt mondja Lewisnak, hogy a halakat vizsgálja. Zane elmondja neki., hogy egy sellő él a szigetnél, és maradjon ott, ha látni akarja. Demman rátalál a barlangra, és talál egy pikkelyt Cleo uszonyáról. Egy szivet is lát belerajzolva a homokba, amit Lewis készített. A sejt, amit a pikkelyből nyert ugyanolyan, mint Lewis mintája. Mikor ezt közli a fiúval, lát egy ugyanolyan szivet az asztalon, mint a barlangban. Demman ekkor jön rá, hogy Lewis járt valakivel a barlangban. Demman vízalatti mozgásérzékelő kamerákat helyezett el a sziget körül. Ezek lefotózzák a lányokat sellőként. A képek letöltésekor ott van Zane és Zane apja, aki Dr. Demmant fizeti.

 

1x26 Dupla csavar

Telihold lesz, és Miss Chatham szól a lányoknak, hogy a Hold ma éjjel különösen veszélyes lehet. Zane megmondja Rikkinek, hogy a sellők léteznek, így a lányok is tudomást szerezek arról, hogy a sellőségük nem titok többé. Lewisnak Demman megmutatja a képeket. A fiút elfogják, és bezárják, a lányokat pedig csapdába csalják a Mako-szigeten. Zane nagyot néz, amikor látja, hogy a lányok sellők. Zane kiszabadítja Lewist, és együtt megmentik a lányokat. Zane összeveszik az apjával ,s a fiú közli vele, hogy elvesztette őt örökre. Zane apja kiszáll az üzletből. Miss Chatham elmondja a lányoknak, hogy esti holdtölte nem egy közönséges telihold. Holdfogyatkozás lesz, s ilyenkor a lányok feladhatják a varázserejüket, és a sellőlétet. A lányok beleegyeznek, s a szigetre mennek. Demman még egyszer el akrja kapni őket, de a lányok a varázserejükkel elintézik őket. Besüt a Hold, s a lányok beleugranak a vízbe. Mikor a Hold kikerül Föld árnyéka alól, a lányok visszaváltoznak emberré. Zane végül kibékül az apjával. Másnap a lányok vízhez érnek, s nagy megdöbbenésükre sellővé változnak. Lewis közli velük, hogy igazából csak 12 órára adták föl a sellőlétet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.